Luna Nouă și Emoțiile

Lună Nouă este o apariție fină pe cerul întunecat. De-a lungul secolelor, oamenii au observat schimbările subtile în comportamentul lor în timpul acestei faze lunare, iar astăzi, cercetările ne dezvăluie legăturile dintre Luna Nouă și manifestările emoționale.

Poți resimți unele Luni Noi mai intens, iar pe altele mai puțin. În toate situațiile, Luna nouă vorbește despre întoarcerea spre interior și noile începuturi. Și asta în fiecare lună, sau mai bine zis la fiecare 28-29 de zile consecutive.

În noaptea cu Lună nouă, Luna se ascunde în umbra Pământului, iar cerul este lipsit de lumina ei strălucitoare. Aceasta poate avea un impact surprinzător asupra ritmului nostru circadian și asupra felului în care adormim și ne odihnim.

Faptul că Luna Nouă aduce un cer înstelat și întunecat poate crea un mediu ideal pentru somn profund și odihnitor. Absența luminii Lunii poate ajuta la crearea unei atmosfere liniștite și potrivite pentru somn. Atunci când energia ei este amplificată, poate da, manifestări contrare – adică insomnia.

Unii oameni simt că sunt mai conectați la ciclurile naturale în timpul Lunii Noi. Această conștientizare poate ajuta la relaxare și la sincronizarea mai bună a ritmului de somn cu ritmul natural al naturii.

Pentru mulți, Luna Nouă este o perioadă propice pentru setarea de intenții și pentru practici spirituale. Participarea la astfel de ritualuri poate contribui la reducerea stresului și a anxietății, ceea ce, la rândul său, poate îmbunătăți somnul.

Luna Nouă este adesea asociată cu începuturi noi și transformare. În timpul somnului, subconștientul nostru poate fi mai receptiv la idei și intenții, ceea ce face să avem de Lună Nouă un moment potrivit pentru a ne conecta cu aspirațiile noastre profunde și pentru a face schimbări pozitive în viața noastră.

Spuneam că Luna Nouă este un moment al întoarcerii spre interior – între-adevăr, este un moment al acumulării și asimilării în toate sensurile. De exemplu, acum măștile hrănitoare de față sunt mai eficiente, mai bine primate de piele. Corpul este în general mai receptive la hrană și la tendința de îngrășare.

Efectul Lunii Noi este adesea influențat de configurația planetelor majore, ceea ce poate duce la amplificarea efectului sau diminuarea efectului Lunii Noi.

Cu toate acestea, este important de menționat că nu toată lumea resimte aceste influențe în mod similar. Fiecare persoană are propriile sale sensibilități și experiențe legate de ciclurile lunare. Pentru unii, Luna Nouă poate aduce un somn odihnitor, în timp ce pentru alții, acest lucru poate fi mai puțin notabil.

Atât la Lună Nouă cât și la Lună Plină este foarte bine să petreci timp în natură. Rezervă-ți un sfert de oră pentru o plimbare de seară, preferabil într-un loc nepoluat, sau măcar deschide fereastra dacă vremea nu permite. Nu este important să vezi Luna – efectul ei oricum se simte. Folosește momentul să repiri prelungit, să stai cu ochii închiși, să faci planuri.

Așadar, Luna Nouă este un moment al transformării și reînnoirii, iar modul în care ne influențează somnul poate varia de la persoană la persoană. Cu toate acestea, această fază lunară oferă o oportunitate minunată de a ne conecta cu noi înșine și de a experimenta un somn odihnitor, liniștit și plin de posibilități. Este un timp al înțelegerii profunde și al înnoirii, iar modul în care ne gestionăm emoțiile în această perioadă poate contribui la echilibrul și binele nostru.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *