Dacă vrei să îți cumperi o cremă de noapte, ia în considerare următoarele sugestii pentru a o alege pe cea mai potrivită pentru pielea ta.
- Alege produsele potrivite pentru nevoile pielii tale,
- evita ingredientele nocive și
- înțelege cum să folosești o cremă de noapte pentru cele mai bune rezultate.
Pielea este formată din mai multe straturi. În timp, fiecare strat se subțiază și își pierde structura pe care o avea când erai mai tânără, deoarece colagenul, proteina care menține pielea fermă, se epuizează.
În timp ce pielea ta îmbătrânește în mod natural cu timpul, prin expunerea la soare, pot contribui și alți factori de mediu la accelerarea îmbătrânirii. Este posibil să începi să observi linii fine, riduri și și chiar tendința de lăsare a pielii. Pielea ta poate deveni mai uscată pe măsură ce umezeala se pierde mai ușor. Din fericire, produse precum cremele de noapte pot oferi protecție și repararea pielii în timp ce dormi.
Cremă de zi vs. Crema de noapte
Care este diferența dintre o cremă de zi și o cremă de noapte? De ce ai nevoie de amândouă?
O cremă de zi este ușoară și trebuie să conțină o protecție solară de cel puțin 15 SPF pentru a-ți proteja pielea de expunerea la soare. Cremele de zi care conțin și vitamina C pot oferi luminozitate pielii și chiar susțin pigmentul și aspectul pielii.
Dacă produsele de îngrijire a pielii îți irită pielea, există și alte opțiuni pe care le poți încerca.
O cremă de noapte ar trebui să aibă ingrediente și consistență diferite decât o cremă de zi. Cremele de noapte sunt mai groase și conțin ingrediente concepute pentru a hidrata și repara deteriorarea pielii.
Ingrediente de căutat în crema de noapte
Când vine vorba de alegerea unei creme de noapte, mărcile și prețurile nu sunt atât de importante. În schimb, ar trebui să iei în considerare nevoile tale de îngrijire a pielii și să cauți ingredientele care sunt cele mai bune pentru pielea ta.
Retinoli. Acest ingredient anti-îmbătrânire provine din vitamina A. Ajută la atenuarea semnelor de îmbătrânire, cum ar fi liniile fine, ridurile și petele întunecate. De asemenea, luminează pielea și îmbunătățesc tenul. Dacă ai pielea sensibilă, ai grijă să nu folosești prea mult retinol, deoarece poate provoca iritații. Dacă crema de noapte conține retinol, începe să o utilizezi de câteva ori pe săptămână, de exemplu o dată la două zile, apoi crești pe măsură ce afli cum îl tolerează pielea.
Alfa-hidroxiacizi (AHA) și beta-hidroxiacizi. Aceste ingrediente provin din fructe. Ele ajută la îmbunătățirea aspectului pielii tale dacă este ternă sau cenușie. Acești acizi oferă, de asemenea, o exfoliere blândă, care ajută crema de noapte să ajungă în straturile mai profunde ale pielii.
Acid hialuronic. Acest ingredient preia umiditatea pielii și o blochează. Face pielea să pară plinuță pentru a reduce liniile fine și ridurile. Dacă crema ta de noapte conține acid hialuronic, ar trebui să o aplici în timp ce pielea este încă umedă pentru a păstra umiditatea suplimentară și a maximiza rezultatele.
Vitamina E. Proprietățile antioxidante ajută pielea să rămână hidratată și să-ți îmbunătățească tenul.
Resveratrol. Un alt antioxidant, acest ingredient ajută la reducerea efectelor stresului asupra pielii tale.
Ceramide. Această proteină oferă protecție stratului exterior al pielii. Acesta blochează umiditatea și protejează pielea de toxinele din mediu.
Glicerină. Această cremă hidratantă ajută la repararea daunelor pielii.
Ingrediente de evitat la crema de noapte
Multe creme faciale conțin ingrediente periculoase care pot cauza probleme de sănătate. Unele substanțe chimice sunt aprobate pentru utilizare în cantități foarte mici, dar poate doriți totuși să le evitați, deoarece multe sunt legate de un risc crescut de cancer. Substanțele chimice toxice pe care unele state și țări le interzic din produsele de îngrijire a pielii includ:
Formaldehida – cunoscută a fi cancerigen
Paraformaldehidă – un subtip de formaldehidă
Metilenglicol – un alt subtip de formaldehidă
Quaternium 15 – eliberează formaldehidă atunci când este aplicat pe piele
Mercur – cunoscut că dăunează rinichilor și sistemului nervos
Ftalați de dibutil și dietilhexil – interferează cu hormonii dumneavoastră naturali și vă pot afecta organele reproducătoare
Parabeni izobutil și izopropil – cunoscuți, de asemenea, că interferează cu producția naturală de hormoni și că dăunează sistemului reproducător
Substanțele perfluoroalchilice și polifluoroalchilice cu lanț lung (PFAS) – cresc riscul de a dezvolta cancer
M- și o-fenilendiamină – poate irita pielea, poate afecta ADN-ul și poate crește riscul de cancer
Este important să citești cu atenție etichetele și să eviți aceste ingrediente în cremele de noapte și ale altor produse de îngrijire a pielii.