Cum îți pregătești fața pentru masaj

Așa cum atunci când te pregătești să faci sport faci și o ușoară încălzire, tot așa înainte de exercițiile faciale îți încălzești fața…sau nu?

Adevărul este că exercițiile de gimnastică facială sunt foarte distractive, așa că de multe ori te repezi să le faci și…uiți să îți pregătești fața.

De ce are lucrul ăsta așa de mare importanță?

Pentru că de foarte multe ori ai interes pentru o singură zonă a feței, hai – maxim două! Și atunci te porți diferit cu ea: aici te focusezi, aici lucrezi…și nu înțelegi de nu funcționează! Iar adevărul este mai aproape decât îți imaginezi: mușchii feței sunt mici, fini, interconectați și se influențează unul pe altul.

Așa că dacă lucrezi o singură zonă, totul este mai încet, mai puțin satisfăcător. Daca vrei rezultate, nu te pregăti doar pentru „olimpiada obrajilor” sau a frunții netede, ci ia în considerație tot.

Ca și la sport, exercițiile se fac gradual, alternativ și evident mușchii trebuie încălziți înainte.

Cum? Prin aplicarea palmelor pe față, prin ciocănituri, printr-un masaj ușor… și asta nu doar la început, ci ori de câte ori ai nevoie să relaxezi fața.

Amintește-ți că ridurile însemnă tensiune musculară care de regulă vine din tensiunea nervoasă, iar dacă vrei că să ai parte de efecte mai ușor vizibile, este important să te joci mai mult, dar cu atenție și cu blândețe, alternând exercițiile cu masajul.

De aceea este esențial să ai lângă tine o oglindă, că să te observi și să te corectezi până începe să funcționeze „memoria musculară” și să te ajute.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *