Somnul de frumusețe – din nou în trend?

De ce este important somnul de frumusețe?

Este esențial să dormi suficient pentru ca să îți poți menține sănătății și starea de bine generală, dar el joacă, de asemenea, un rol crucial în păstrarea frumuseții tale naturale. Când dormi, corpul tău intră în modul de reparare, reparând orice daune cauzate în timpul zilei și reumplînd celulele pielii. Lipsa somnului poate duce la piele ternă, cearcăne și îmbătrânire prematură.

Somnul de frumusețe nu este doar un mit; este un concept real susținut de cercetări științifice. În timpul somnului profund, corpul tău eliberează hormoni de creștere care ajută la repararea și regenerarea țesuturilor, inclusiv a pielii. În acest timp, celulele pielii tale se schimbă, eliminând celulele moarte ale pielii și înlocuindu-le cu altele noi. Acest proces te ajută să îți menții pielea tânără și strălucitoare.

Pe lângă întinerirea pielii, somnul de frumusețe joacă, de asemenea, un rol vital în menținerea unui aspectului sănătos. Când nu dormi, corpul tău produce mai mult cortizol, hormonul stresului, care poate duce la inflamație și erupții. Pe de altă parte, somnul în cantitate suficientă te ajută să îți echilibrezi hormonii și să îți menții pielea curată și fără pete.

Crearea unei rutine relaxante la culcare

Crearea unei rutine relaxante la culcare poate să îți ajute corpului să îți semnaleze că este timpul să te relaxezi și să te pregătească pentru somn. Iată câteva sfaturi de incorporat în rutina ta:

– Stabilește un program de somn consistent mergând la culcare și trezindu-te la aceeași oră în fiecare zi, chiar și în weekend.

– Creează un mediu de somn propice menținând dormitorul răcoros, întunecat și liniștit.

– Evită dispozitivele electronice, cum ar fi smartphone-urile și tabletele, înainte de culcare, deoarece lumina albastră emisă poate perturba somnul.

– Optează pentru activități relaxante înainte de culcare, cum ar fi lectura unei cărți, o baie caldă sau practica de stretching blând sau yoga.

– Folosește uleiuri esențiale calmante, cum ar fi lavandă, mușețel sau iasomie, pentru a crea o atmosferă liniștitoare.

Prin crearea unei rutine relaxante la culcare, îi poți semnala corpului ca este timpul sa te relaxezi și să te pregătești pentru un somn odihnitor.

Alege alimente și băuturi care induc somnul

Anumite alimente și băuturi pot ajuta la promovarea unui somn mai bun, oferind organismului tău nutrienții și compușii de care are nevoie pentru a se relaxa. Iată câteva alimente și băuturi care induc somnul pe care să le încorporezi în dieta ta:

– Lapte cald: laptele conține triptofan, un aminoacid care poate ajuta la promovarea somnului.

– Ceai de mușețel: mușețelul are proprietăți calmante care pot ajuta la reducerea anxietății și la promovarea somnului.

– Kiwi: Kiwi este bogat în antioxidanți și serotonină, care pot ajuta la reglarea tiparelor de somn.

– Migdale: Migdalele sunt o sursă bună de magneziu, un mineral care te poate ajuta să îți relaxezi mușchii și să favorizezi somnul.

– Suc de cireșe: Cireșele sunt o sursa naturala de melatonină, un hormon care regleazaă ciclurile somn-veghe.

Încorporând aceste alimente și băuturi care induc somnul în dieta ta, poți susține un somn bun și te poți trezi împrospătată.

Alte remedii naturale pentru somn

Dacă ai dificultăți în a adormi sau a rămâne adormită, iată câteva ajutoare naturale pentru somn care te pot ajuta să ai un somn mai bun. Iată câteva opțiuni de luat în considerare:

– Rădăcina de valeriană: Rădăcina de valeriană este o plantă care a fost folosită de secole pentru relaxarea și pentru îmbunătățirea calității somnului.

– Lavandă: Uleiul esențial de lavandă are proprietăți calmante și poate fi folosit într-un difuzor sau aplicat local pentru a favoriza somnul.

– Suplimente de magneziu: Magneziul este un mineral care te poate ajuta să îți relaxezi mușchii și să dobândești un sentiment de calm.

– Suplimente de mușețel: suplimentele de mușețel pot ajuta la reducerea anxietății si la promovarea somnului.

– Suplimente cu melatonină: Melatonina este un hormon care reglează ciclurile somn-veghe și poate fi luată ca supliment pentru a sprijini un somn mai bun.

Înainte de a încerca orice ajutoare naturale pentru somn, este important să medicul sau farmacistul.

Practica tehnicilor de Mindfulness și relaxare

Practicarea tehnicilor de conștientizare și relaxare te poate ajuta să îți calmezi mintea și să îți pregătești corpul pentru somn. Iată câteva tehnici de încercat:

– Respirație profundă: inspiră lent și adânc pe nas și expiră pe gură pentru a-ți relaxa corpul și mintea.

– Relaxare progresivă a mușchilor: Pornind de la degetele de la picioare și mergând până la cap, tensionează și relaxează fiecare grupă de mușchi din corp.

– Imagini ghidate: Imaginează-te într-un loc liniștit, cum ar fi o plajă sau o pădure, și vizualizează detaliile pentru a crea un sentiment de relaxare.

– Meditație: Practică meditația pentru a-ți liniști mintea și pentru a avea un sentiment de calm și relaxare.

– Yoga: Optează pentru ipostaze de yoga blânde care se concentrează pe respirație profundă și întindere pentru a-ți  relaxa corpul și mintea.

Încorporând aceste tehnici de conștientizare și relaxare în rutina de culcare, poți crea un sentiment de calm și puteți avea un somn mai bun, astfel încât să arați proaspătă și relaxată.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *