Poluanții zilnici, produsele chimice, cosmeticele și stresul pot afecta pielea ta. Pielea feței poate acumula impurități pe care doar o curățare profundă le poate îndepărta. Pe lângă faptul că vizează murdăria adunată în timp și luptă împotriva radicalilor liberi, o detoxifiere facială creează netezime și longevitate celulară pentru pielea ta.
Ce înseamnă de fapt detoxifierea pielii?
Detox: totalitatea activităților de întreținere a pielii pentru a elimina toxinele și radicalii liberi, pentru a îmbunătăți fermitatea și textura și pentru a menține pielea tânără și revigorată.
Vei fi surprinsă să afli cât de multe presupune asta…
În primul rând – îngrijirea pielii: Machiajul excesiv, protecția solara, transpirația, praful și poluarea dăunează pielii, contribuind la îmbătrânirea timpurie.
Rutina zilnică: Curățarea zilnică nu este suficientă. Pielea feței are nevoie de un tratament mai profund.
Automasajul: Masarea zonei din jurul ochilor îmbunătățește circulația și diminuează retenția de lichide. Este important să folosești vârful degetelor pentru a o face ușor. Un masaj facial de rutină este super benefic. Pe lângă faptul că este relaxant, accelerează și eliberarea de toxine.
Ceai verde: Ceaiul verde are multe beneficii. Este astringent, revigorant și detoxifiant. Se recomandă 3 căni pe zi. De asemenea, reduce inflamația și cearcănele în jurul ochilor. Este suficient să aplici pliculețe de ceai verde ușor umezite, în prealabil ținute în congelator.
Ceaiul de mușețel: Mușețelul este emolient, el înmoaie pielea și reduce inflamația, în special în jurul ochilor.
Tratamentele cu aburi: Un tratament cu aburi ajuta la eliminarea impuritatilor, îndepărtând punctele negre și desfundând porii. Fierbe circa 1 litru de apă și stai cu fața deasupra vasului, având capul acoperit cu un prosop ca să reții cât mai mult aburii. Rozmarinul proaspăt, busuiocul și menta sunt opțiuni grozave de adăugat în apă.
Condimente magice: Condimentele sunt un ajutor util în vindecare. Ghimbirul, scorțișoara și piperul sunt condimente antiinflamatoare care ajută organismul să elibereze agenți dăunători.
Curăţare: Curăța ușor fața atât dimineața, cât și seara pentru a reduce acumularea în pori. Pentru asta, folosește un produs demachiant după ce te speli pe față.
Săruri minerale: Încearcă să adăugi săruri minerale și uleiuri esențiale în apa de baie. Căldura ajută la activarea componentelor din sare, iar aroma favorizează o senzație de relaxare în tot corpul, care se vede și pe față.
Demachiantul nu este suficient: După ce ați folosit demachiant, aplică un toner delicat. Demachiantul poate provoca un dezechilibru al pielii.
Zone sensibile: Hrănește zonele sensibile. Utilizează uleiuri esențiale precum uleiul de scorțișoara și uleiul de trandafir pentru a înmuia și tonifia pielea. Nu uita să le diluezi într-un ulei purtător (cum ar fi uleiul de migdale) pentru a evita iritația.
Măștile de față: Da, acele felii de castravete chiar funcționează! Dacă nu ai castraveți la îndemână, poți pune felii de măr sau de cartofi pe ochi pentru a reduce inflamația.
Drenaj limfatic: Această tehnică ajută la eliminarea toxinelor, reduce inflamația și te scapă de acele pungi mici din jurul ochilor. Drenajul favorizează oxigenarea pielii.
Mască facială de casă: Nu ezita să îți faci masca facială în casă. Amesteca miere, aloe vera, castraveți si apa de trandafiri și lasă masca faciala sa acționeze aproximativ 20 de minute. Masca va tonifica și hidrata pielea, făcându-te să arăți mai puțin obosită.
Toner de casă: Tonerul are rolul de a- oferi pielii ceea ce îi lipsește. Poți prepara singură un toner în casă. Pentru tonerul perfect, amestecă 10 picături de ulei de lemn de santal cu 100 ml apă de trandafiri. Utilizează dischete de bumbac pentru a aplica delicat amestecul pe piele și pentru a evita iritația pielii.
Exfolierea: Îndepărtarea celulelor moarte este esențială pentru regenerarea pielii. Ai grijă să nu freci prea tare, deoarece poate usca pielea și poate provoca iritații.
Tratament după petrecere: Evită consumului de alcool la petreceri. Astfel poți reduce inflamația feței. Aplică uleiuri esențiale în jurul ochilor a doua zi.
Băi relaxante: O zi a frumuseții nu poate strica, nu? Începe cu o baie caldă și folosește aburul pentru a deschide porii în timp ce te exfoliezi ușor, de preferință cu un produs cu granulație fină.
Respiră: Pur și simplu inspirația și expirația profundă timp de câteva minute stimulează celulele corpului în procesul lor de metabolizare.
Hidratarea: Întregul proces de curățare poate reduce hidratarea pielii, așa că asigură-te că folosești produse hidratante după aceea.