Ce beneficii îți aduce timpul petrecut cu tine

Mulți oameni se simt vinovați atunci când își folosesc timpul liber pentru ei înșiși. Ei consideră că atunci și neglijează munca sau familia.

Atunci când îți faci timp pentru tine, pentru activități care contribuie la creșterea ta spirituală, nu dai un semn de egoism.

Viața noastră de zi cu zi să ne grăbim. Pentru că adesea dorim să profităm la maximum de timpul nostru în fiecare zi, activitățile care ne ajută să creștem, cele care ne susțin, sunt adesea primele sacrificate atunci când intervine o nouă obligație.

Este bine să ne amintim că în viață și alte lucruri în afară de succes, bani și grija pentru ceilalți. Nevoile spirituale ale fiecărei persoane ar trebui să ocupe un loc important pe lista de priorități.

Și uite de ce…

Fiecare sarcină nou asumată se hrănește din izvorul vitalității spirituale. Atunci când îți faci timp pentru activitățile spirituale îți crești rezervele pentru a înfrunta o altă zi. Aceasta este o chestiune de echilibru. Timpul pe care îl petreci pentru nevoile sufletului tău înseamnă a-ți pune la dispoziție “hrana emoțională”, pentru că ai timp să petreci cu gândurile tale, ai timp să te bucuri de liniște și în plus ai timp să îți extinzi cunoașterea.

Ca să îți faci timp pentru tine, se poate să fie nevoie să refuzi anumite persoane sau responsabilități suplimentare. Dacă însă îți iei 15 sau 30 de minute în fiecare zi pentru nevoile tale spirituale asta te poate face să te simți liniștită, să observi că ai mai multă energie și să te simți mai în contact cu tot mediul din jurul tău. Meditația, jurnalul sau alte practici spirituale, cum este de exemplu yoga pentru față, sunt modalități inteligente de a petrece acest timp.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *