Relaxarea tenului

Indiferent de anotimp, tensiunea musculară  a feței face riduri și relaxarea le destinde. ți s-a întâmplat să întâlnești persoane care arata subit absolut înfloritor când se întorc din vacanță? Cred că da! Și asta pentru că pur și simplu erau relaxate.

Dacă ești pe aproape de 60 de ani, vârsta mea, sunt absolut sigură ca ai purtat cel puțin o dată la o ocazie o rochie sau o fustă dintr-un material ultra șifonabil. Și ce-ai făcut atunci? Ai stat tot timpul cu grijă ca nu cumva să faci vreo cuta inestetică…

La fel este și cu fata. Atunci când ridurile încep să conteze, de regulă ne iau prin surprindere. Și ele nu mai ies nici la spălat, nici la călcat – ca în cazul precedent. Și da, de ele trebuie să ai grijă mereu. Mai pe de-a dreptul îți spun că ai nevoie de o porțioară de relaxare, puțin masaj în fiecare zi. Să îți spun ce înțeleg prin asta. Este similar  cu preocuparea pe care o ai atunci când urmezi o dieta: sunt lucruri pe care este bine să le faci și altele pe care este bine să nu le faci.

Înseamnă că dacă nu ai avut până atunci acel lucru în atenție, acum este cazul să întorci foaia. Și este cazul să îți creezi momente de relaxare în zi, pe care toata lumea le are – de exemplu atunci când citești corespondența pe laptop. Uneori este suficient să simți căldura mâinii ca să îți relaxezi fața. Alte ori este suficient să aluneci cu degetele pe obraji până sus. Pentru că este posibil ca, uneori, în trecut să fi făcut și altfel, iar acum ai un super motiv să îți inversezi obiceiul.

Iar lucrul cel mai important pe care îl realizezi este că, de fapt, devii conștientă de ceea ce făceai înainte, dar devii și proactivă – adică pregătită să îți schimbi obiceiurile dăunătoare.

Poate că te gândești acum să mă întrebi de cate ori ar trebui să repeți. Și eu o să îți spun că aici este mai mult chestie de conștientizare și relaxare decât de numărat. Pentru ca dacă te preocupa printre altele ridurile de la gat, cu siguranță îți vei corecta și poziția care le-a accentuat până atunci. Pe de altă parte, numărat înseamnă concentrare și deci încordare. Iar ceea ce ar trebui să se întâmple, ar fi să le faci printre altele. Asta înseamnă să fii mereu prezentă și să faci atât cât poți – odată de 3 ori, alta dată de 5 ori și asta chiar fără ca de fapt să le numeri, pur și simplu să te bucuri de proces.

Pe scurt, ești conectată și participativă ori de cate ori poți sau ai ocazia, acționezi conștient – fie observând pozițiile care accentuează ridurile, fie aducând câteva secunde de relaxare într-o zi solicitantă. Nu aș rata în niciun caz masajul facial de seară, rutina ta – sper! – înainte de somn.

Si bine ar fi să mai și schimbi din când în când câte ceva: de exemplu un masaj cu linguri sau cu gua sha este perfect…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *