Te-ai intrebat vreodata care sunt cele mai bune surse naturale de colagen sau care sunt alimentele care stimuleaza propria productie de colagen?
…Adevarul este ca sursele naturale de colagen au fost descoperite si folosite cu mult inaintea celor sintetice si daca esti atenta la corpul tau te ajut sa le folosesti in modul optim. Colagenul este cea mai abundenta proteina din corp si se gaseste in cantitati mari in muschi, oase, piele, vase de sange sistemul digestiv, tendoane. El da pielii consistenta si elasticitate, inlocuieste celulele moarte ale pielii cu altele noi. Astazi este fol ca produs specific pentru sanatate si frumusete.
Dar care sunt cele mai bune surse naturale de colagen sau care sunt alimentele care stimuleaza propria productie de colagen?
Să vedem…
- Gelatina care provine de la Cartilajul de la oasele de vita. El este foarte asemanator cu cel pe care noi il avem in corpul nostru si se gaseste in majoritatea tesuturilor. Poti sa prepari o supa concentrata de oase de vita cu maduva si sa o consumi astfel.
- Gelatina de la peste – are cea mai bună absorbtie si toleranta biologica pentru că vine in particule mici, care sunt usor de absorbite de corp, pentru ca intra mai usor in sange. El se gaseste in solzii, pielea si oasele de peste proaspat sau sarat. Iar daca vrei sa il prepari doar fierbe oasele de peste ca o supa si nu vei regreta.
- Colagenul care provine din oasele de pui. El are nenumarare utilizari in medicina in tratarea osteoartritelor, artritelor, artrozelor, durerilor de gat sau de spate sau chiar a celor provocate de interventiile chirurgicale. El actioneaza in corp producand substante care sa lupte impotriva inflamatiilor si a durerii. Iar partea cea mai importanta este ca el contine si doi agenti esentiali pentru regenerare: condroitina si glucosamina. Suplimentele cu condroitina si glucosamina se vand la preturi substantiale pentru prevenirea durerilor articulare din artrita si inflamatii. Consuma cu incredere cartilajul de la piept ori de cate ori ai ocazia. Efectele consumului de colagen se vad si la nivelul intestinelor, al sistemului imunitar și al pielii.
- Ouale – o alta sursa importantă – cele două membrane dintre coaja de ou si continut, care realizează bariera de protectie contra bacteriilor din mediul exterior cat si in galbenusul.
… așa că dacă se întâmplă să ai o bucată mai mare din această membrană, nu ezita să o aplici pe pleoapa inferioară!