17 Semne de trezire spirituală

Când am terminat facultatea de matematică am zis că am învățat destul cât să merg mai departe, că nu îmi mai trebuie nimic mai mult. M-am convins extrem de repede că mă înșelam amarnic, că învățarea este continuă.

Trecând pragul celor 50 de ani, afli că este timpul să îți recunoști potențialul maxim și să îți revendici ceea ce este de drept al tău ca ființă umană spirituală.

Cum știi că experimentezi o creștere a spiritului ? Poate fi greu să diagnostichezi ceva atât de subtil și personal. Totuși, există câțiva indicatori cheie ai dezvoltării spirituale. Nu trebuie să experimentezi un anumit număr al lor, chiar și unul poate indica că te îndrepți spre locul tău de evoluție.

De exemplu…

 1. Vise extreme în ultima vreme

Dacă ai început să ai vise nebunești și vii pe care nu le înțelegi prea bine, dar simți un sentiment de pace ulterior, acesta ar putea fi un mare indiciu că experimentezi o trezire spirituală. Aceste vise ar putea fi semne că găsești o perspectivă profundă asupra lumii din jurul tău, părând complicate, dar semnificative în același timp. Explorează semnificația acestor vise vii; permite-ți să devii iluminat prin lucrurile pe care nu le-ai știut niciodată înainte.

 1. Noua poftă de a trăi

Dacă ai simțit brusc un foc nou aprinzându-se în tine pentru un nou stil de viață, atunci asta înseamnă că ești pregătită pentru o trezire spirituală. Odată ce ți-ai exprimat pasiunea pentru viață și simți nevoia să faci tot ce-ți stă în putere pentru a ajuta, nu numai pe tine, ci și restul lumii – atunci ești pe calea unor lucruri mult mai mari. Deschide-te la posibilitățile lumii, realizează că nu trebuie să te limitezi la un singur lucru și explorează lumea pentru tot ceea ce deține ea – iar asta te poate învăța cum să devii o persoană mai bună.

 1. Fără frică

Frica este unul dintre cele mai paralizante sentimente pe care le putem aduna în noi înșine. Dacă ai început să simți că toate temerile tale s-au dispărut, atunci ești pe calea cea bună a unei treziri spirituale. Lumea este plină de negativism, dar asta nu înseamnă că trebuie să disperi atât de ușor. Înfruntarea temerilor tale te va învăța multe lucruri despre tine și despre cei din jurul tău. Îmbrățișează această nouă perspectivă, nu trăi niciodată în frică și arată lumii cât de curajoasă ești cu adevărat.

 1. Relațiile toxice se rup

Odată ce ai simțit această schimbare în interiorul tău, vei începe să vezi oameni care nu au aceeași vibrație ieșind din calea voastră de iluminare spirituală. Este important să știi că este în regulă ca acești oameni să iasă de pe radar. Vor veni oameni noi care împărtășesc aceleași opinii, convingeri și bucurii în viață ca și tine. E normal. Chiar dacă îți este frică că îi pierzi pe unii dintre acești oameni, amintește-ți că trebuie să continui să mergi înainte și să nu te oprești asupra trecutului. Te respecți pe tine însăți și timpul tău suficient pentru a trage linia astfel încât să îi păstrezi pe cei cu un comportament acceptabil. Nu ești dispusă să suporți efectele persoanelor toxice sau neproductive. Ele te trag în jos și îți distrug calitățile. Poate fi greu să te îndepărtezi acești oameni dacă îți pasă de ei, dar dacă nu sunt dispuși să crească, nici un efort nu îi va face să te ajungă. Felicitări pentru acest pas îndrăzneț!

 1. Îndemnul brusc de a medita

Odată ce ai început să simți schimbarea majoră în tine, s-ar putea să începi să simți și nevoia de a începe să meditezi. Meditația este o practică foarte utilă pentru a-ți contempla emoțiile, a estompa tot zgomotul din jur, a privi în interior și a reflecta asupra vieții tale personale la cum poți să te preocupi de propria creștere, precum și a celorlalți. Este important pentru noi să medităm cât de des putem, astfel încât să putem atinge un echilibru în noi înșine astfel încât să fim ființe umane fericite.

 1. Senzație copleșitoare de dragoste

Va exista o explozie extremă de iubire de sine și dragoste pentru lumea din jurul tău odată ce vei începe să simți trezirea spirituală în tine. Vei începe să vezi lumea în toată frumusețea ei, nu numai în oameni, ci și în natura însăși. Ca să exprimi sau să explorezi aceste noi sentimente de dragoste poți să faci o excursie, să petreci timp în natură cu prietenii tăi, să mergi pe malul unui râu sau pur și simplu să faci oamenii să zâmbească în general. Dragostea este un sentiment foarte puternic pe care îl poți oferi aproape oricui!

 1. Dietă îmbunătățită și obiceiuri de somn

Te trezești că îți faci timp să te odihnești și să mănânci mai bine. Observi nevoile corpului tău și le iei mai în serios. Este posibil să nu ai opt ore consecutive de somn în fiecare noapte. Este posibil să dormi câteva ore pe noapte și să tragi un pui de somn în timpul zilei. Nu contează cât te odihnești, ci doar că ai un program de relaxare eficient, astfel încât odihna ta să nu îți împiedice obiectivele și îndatoririle. Odihna și activitatea sunt ambele susținute de alimente. Asigură-te că primești suficient. Este la fel de important să consumi cantități adecvate, dar și să ai alegeri sănătoase, de exemplu alimente organice și neprocesate.

 1. Experimentezi sincronicitatea

Sincronicitatea este o experiență destul de ciudată. Ea înseamnă trăirea unor evenimente semnificative, înrudite, care par puțin probabil să fie o simplă coincidență. Aceste experiențe tind să ne ghideze spre o cale, dar uneori pur și simplu ne amintesc că suntem deja pe calea cea bună.

 1. Manifestări fizice

Pe măsură ce crești în conștientizare și îndemânare, vei începe să „vezi” situațiile și opțiunile din viață. Apoi începi să te folosești de puterile tale înnăscute, ascunse. Ceea ce aduci în lume devine o parte din realitatea ta. Fii atentă cu această putere. Energia negativă este o formă mai scăzută de energie și vibrează mai încet. Iar acest lucru face ca intențiile negative să ia formă mai rapid și mai ușor decât cele pozitive. Doar fii atent cu intențiile tale, deoarece te-ar putea da înapoi fără să vrei.

 1. Dorință crescută de a schimba aspecte majore ale vieții tale

Te-ai săturat să-ți târăști picioarele în drum spre serviciu și vrei modalități mai bune de a influența lumea. Știi că ai mai mult de oferit decât ceea ce ți se cere și vrei să oferi mai mult pentru tine și pentru cei de care îți pasă. Nimic în afară de tine nu te ține acolo unde ești – doar tu! Încearcă să obții un nou loc de muncă, să te muți într-un cartier mai bun, să te întorci la școală sau fă orice altă schimbare pe care începi să o consideri o necesitate. Asigură-te totuși că îți faci timp pregătindu-te pentru schimb. Fii pregătit să-i oferi tot ce ai.

 1. Îți creezi propriile convingeri

Mulți oameni care își spun spirituali pot vorbi îndelung ore întregi despre credințele spirituale ale altora, dar când vine vorba de propriile convingeri… de fapt nu există. Când experimentezi o adevărată trezire spirituală, sigur, s-ar putea să te regăsești în meditație sau yoga, dar în timp ce ești acolo, îți vin propriile idei și convingeri.

 1. Vrei o libertate mai mare

În timpul trezirii tale spirituale, într-o zi te vei trezi, te vei uita în jur și te vei simți dintr-o dată încătușat de casa ta, de locul tău de muncă, de posesiunile tale și, eventual, chiar de relația ta… Nu sări din pat, nu arunca totul, nu îți cumpăra o duba ca sa-ți urmărești trupa ta preferată în turneu. Dar gândește-te la lucrurile din viața ta care te îngreunează și revendică-ți libertatea. Gândește-te cum ar fi viața fără ea și ce ai putea să faci cu ea.

 1. Simțiți o atracție profundă către dezvoltarea personală

În cazul în care poveștile de evadare a unei persoane din sclavie sau revenirea alteia la o sănătate bună obișnuiau să nu te intereseze… dintr-o dată poveștile despre dezvoltare personală și triumf sunt importante pentru tine. Ești atrasă de ele pentru că acum te străduiești pentru asta. Vrei să te stresezi mai puțin, să dormi mai bine și să te simți mult mai fericită.

 1. Creșterea sensibilității față de sentimentele tale și ale celorlalți

Pe măsură ce conștientizarea și onestitatea ta cresc, începe să se dezvăluie enigma sentimentelor și intențiilor voastre și ale celorlalți. Nu întotdeauna examinăm pe deplin ceea ce simțim sau ne dorim – poate din frică? A nu ne recunoaște adevăratul sine și dorințele lui este mai periculos decât orice alt adevăr de care ne temem. Pe măsură ce te cunoști mai bine, începi să relaționezi și să empatizezi mai ușor cu ceilalți. De-a lungul zilei, remarci că sentimentele celorlalți au puterea de a te încetini și de a te afecta negativ. Încetinește și procesează sincer ceea ce se întâmplă pentru a te asigura că ai energia necesară pentru a finaliza ceea ce ai nevoie.

 1. Simți toate emoțiile tale mai deplin

Sigur, cu toți trăim o gamă largă de emoții, dar oamenii aflați în mijlocul unei treziri spirituale le vor simți mai deplin. Oamenii spirituali sunt caracterizați ca fiind fericiți… îngerași care se zboară… dar de fapt oamenii spirituali simt furie și depresie și simt acele emoții de vibrație joasă mai mult decât majoritatea. Nu înseamnă că ei nu experimentează și bucurie și satisfacție; pur și simplu simt întreaga gamă și într-o măsură mai mare.

 1. Nevoia puternică de a fi singur

Nu spun că nu-ți mai plac oamenii, deși este mai probabil să fii dezamăgit de ceilalți, dar… apreciezi mai mult ca niciodată timpul petrecut singur. Numai că timpul acela nu trebuie să fie plin de zgomot, sarcini sau distragere a atenției. Doar să te simțiți confortabil cu simțirile din interiorul tău și să te bucuri de timpul necesar pentru a le explora și dezvolta.

 1. Când ești în natură, te simți mai conectat cu ea decât oricând

O drumeție prin pădure poate să fi fost cândva un lucru obositor și enervant pentru că te împiedica să te uiți la televizor sau să joci niște jocuri video. Dar în timpul trezirii tale spirituale, totul se topește din mintea ta atunci când ești în natură. Te simți dintr-o dată mult mai conectat la ea și la întregul Univers. Este aproape ca și cum poți simți pulsul planetei…

Așadar… dacă întâmpini orice combinație a acestor semne, probabil că în prezent treci printr-o trezire sau o transformare spirituală. Nu este întotdeauna ușor, dar nu ești singură!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *