Cum să găsești cea mai bună rutină de îngrijire a pielii pentru tine

Cea mai bună rutină de îngrijire a pielii pentru tine depinde de bugetul tău și de obiectivele tale.

Indiferent de produsele pe care le utilizezi, protecție solară este o necesitate pentru toată lumea. Folosirea zilnică a cremelor de protecție solară pe orice piele care nu este acoperită de îmbrăcăminte te va ajuta să menții pielea la calitatea cea mai bună.

Pielea bine hidratată este suplă, netedă și radiantă, așa că dermatologii spun să căutăm creme hidratante pe bază de apă, formule cu glicerină, vaselină, dimeticonă sau alți derivați de silicon.

Mai trebuie să știi că pielea perfectă nu există. Pielea va avea întotdeauna ușoare defecte și imperfecțiuni. Poate că o schimbare a atitudinilor noastre față de frumusețe ar fi benefică. Iar dacă pielea chiar contează pentru tine, atunci cred că deja cunoști importanța exercițiilor fizice, a unei diete hrănitoare și a unui somn adecvat.

Cum este cu ciclicitatea pielii?

Ciclicitatea pielii este un regim de îngrijire a pielii care a fost făcut popular pe #SkinTok în care folosești patru nopți la rând diferite produse de îngrijire a pielii. De exemplu, în prima noapte, aplici un exfoliant cu acid glicolic sau lactic; în noaptea a doua, folosești retinol; iar în nopțile trei și patru, folosești o cremă de noapte sau o loțiune.

Uneori un program care respectă ciclicitatea pielii poate fi benefic. Exfolierea zilnică nu este neapărat necesară, de exemplu. De fapt, acest lucru poate provoca uscăciune și iritații excesive. De asemenea, ciclicitatea pielii are sens atunci când utilizăm mai multe ingrediente active pentru a viza diferite aspecte ale pielii. Poate fi împovărător să aplici straturi-straturi de produse și uneori produsele nu se potrivesc sau ar fi prea iritante dacă când sunt utilizate împreună. Alternarea lor poate reduce iritația pielii.

Dacă te întrebi care sunt top cinci ingrediente preferate de îngrijire a pielii – dermatologii par să fi căzut de acord.

  • Vitamina C pentru strălucirea și protejarea pielii;
  • SPF pe bază de zinc (care nu este absorbit de organism);
  • Acid hialuronic pentru hidratare;
  • Niacinamidă pentru a calma și a reduce roșeața;
  • Retinol pentru a îmbunătăți tonusul și textura și pentru a preveni liniile fine.

Ca remarcă finală – nu uita să te adaptezi necesităților pielii în funcție de anotimp și de condițiile de mediu: umiditate, temperatură, etc.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *