Ce este o resetare a pielii și cum știi dacă ai nevoie să o faci?

Resetarea pielii a devenit foarte populară datorită platformei TikTok. Cei care susțin resetarea pielii spun că o pauză de la rutina de îngrijire tipică a pielii pentru a lăsa pielea să se odihnească este o modalitate utilă de a reduce iritația, dar chiar este necesar?

Dacă tu ai pe piele roșeață, mâncărime sau uscăciune, este posibil ca pielea ta să încerce să-ți trimită un mesaj.

Indiferent dacă testezi produse noi de îngrijire a pielii sau dacă urmezi o rutină încercată și adevărată de ceva timp – dacă acum observi iritații și roșeață, poate dorești să încerci o resetare a pielii, o pauză de la îngrijirea obișnuită a pielii.

Dar sunt aceste mini-pauze utile pentru a permite pielii să se adapteze sau iritarea pielii este pur și simplu un semn că este timpul să schimbi definitiv produsele de îngrijire a pielii?

O resetare a pielii este o perioadă de timp în care încetezi să mai folosești produsele de îngrijire a pielii din cauze ca: iritații ușoare sau roșeață. , descuamări sau mâncărimi”.

Fie că exagerezi cu prea multe produse în același timp, amestecând ingrediente care nu funcționează bine împreună, fie folosești o concentrație prea mare dintr-un ingredient pentru pielea ta fie ai o sensibilitate sau o alergie, pielea ta poate reacționa.  Atunci poți înceta să folosești toate produsele de îngrijire a pielii, cu excepția celor esențiale (cum ar fi crema de protecție solară).

Deși nu este întotdeauna ușor să identifici ce ingredient îți poate face probleme, ține cont că retinolul (care provoacă adesea uscăciune), hidrochinona, acizii de exfoliere precum acidul glicolic, peroxidul de benzoil în procente ridicate, vitamina C și anumite produse pe bază de rețetă care sunt menite a fi folosite pe termen scurt sunt cel mai des cauza problemelor enumerate.

Dacă tenul este stresat și are nevoie de aer, poți renunța la rutina obișnuită în mai mulți pași. Folosește un produs de curățare blândă dimineața, urmat de o protecție solară hidratantă – cel puțin SPF 30 sau mai mare. Noaptea, folosește același produs de curățare plus o cremă hidratantă. Păstrează o rutină simplă atâta timp cât este nevoie pentru ca pielea să se calmeze complet – iar asta poate dura de la câteva zile la câteva săptămâni.

Nu există un anumit moment pentru a pune capăt pauzei de îngrijire a pielii.

Dacă, totuși, îți lipsește răsfățul pe care îl oferă măștile, serurile și altele asemenea, este o idee bună să le adaugi înapoi încet, pe rând. Reintroducerea unui produs nou pe săptămână îți permite să afli care este ingredientul care ar fi putut irita pielea. O altă modalitate de a folosi diferite loțiuni și poțiuni este să le folosești mai rar – de exemplu, aplicând doar o cantitate de retinol de mărimea unui bob de mazăre o dată la două nopți, mai degrabă decât în fiecare seară.

Ține cont că unele ingrediente nu lucrează bine împreună. De exemplu, nu amesteca retinolul cu vitamina C; retinol cu ​​alfa hidroxiacizi; alfa hidroxiacizi cu vitamina C; hidrochinonă cu peroxid de benzoil; sau retinol cu ​​peroxid de benzoil. Utilizarea acestor ingrediente în același timp poate fi fie prea iritantă pentru piele sau chiar pot deveni mai puțin eficiente atunci când sunt combinate.

Pentru orice produs nou pe care dorești să-l încerci sau pentru un produs pe care dorești să-l reintroduci după resetarea pielii, cel mai bine este să îl aplici pe partea din spate a urechii sau pe antebraț timp de câteva zile înainte de a-l aplica pe față.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *