7 Condimente Antiaging

Există șapte condimente care pot menține pielea tânără, mintea limpede și pot face astfel încât corpul tău să funcționeze bine – le știi?

Există anumite părți ale lumii care sunt cunoscute sub numele de zone albastre. Oamenii  care locuiesc acolo sunt cu mult peste vârsta medie obișnuită. Ei trăiesc aproape și peste 100 de ani, au o bună mobilitate, pielea lor arată uimitor și nu suferă la fel de multe dintre boli pe care le vedem în restul lumii. Când ne uităm la stilul lor de viață vedem că au tendința de a trăi mult pentru că au o viață mai puțin stresantă decât mulți dintre noi. Ei nu sunt pe dispozitive mobile toată ziua, fac mișcare, rămân implicați social cu prietenii și familia lor, sunt membri foarte activi în comunitatea lor.

Ceea ce este diferit vine din faptul că tipul de mâncare pe care o mănâncă, felul cum o mănâncă și condimentele folosite – toate contribuie la un stil de viață… foarte antiinflamator!

De ce este important asta? Pentru tine și pielea ta o dietă antiinflamatoare înseamnă mai puțin stres oxidativ asupra corpului tău. Organele, pielea, creierul beneficiază de natura antioxidantă ridicată a ierburilor și condimentele pe care le folosesc, ceea ce contribuie la o viață celulară mai lungă în organism. În acest fel, se constată o reducere semnificativă a ADN-ului deteriorat, pentru că ei mănâncă mult mai puține alimente procesate, mai ales când vine vorba despre zaharuri rafinate.

Există, desigur, în dieta lor o preferință accentuată pentru anumite condimente. Iată care sunt acesteaȘ

  1. Curcuma: Curcuma este un condiment minune, cunoscut pentru compușii săi antiinflamatori și antioxidanți. Principiul activ din curcumă, numit curcumina, are capacitatea de a proteja celulele împotriva stresului oxidativ și de a reduce inflamația. Acest lucru poate contribui la menținerea pielii sănătoase și tineri și la prevenirea ridurilor.
  2. Turmericul: Principalul compus activ din turmeric este curcumina, cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii. Curcumina poate ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și la reducerea inflamației, ceea ce poate contribui la menținerea sănătății pielii și la prevenirea semnelor de îmbătrânire, cum ar fi ridurile. Curcumina neutralizează radicalii liberi, ceea ce poate preveni deteriorarea celulelor și poate întârzia procesul de îmbătrânire. De asemenea, ajută la stimularea producției de colagen, ceea ce menține pielea elastică și netedă. Consumul regulat de turmeric poate contribui la obținerea unui tonus uniform al pielii și la reducerea petelor și a imperfecțiunilor.
  3. Scorțișoara: Scorțișoara conține antioxidanți puternici care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative. De asemenea, stimulează circulația sângelui, ceea ce poate duce la un aspect mai sănătos al pielii și la un ten mai strălucitor.
  4. Oregano: Oregano este bogat în antioxidanți, inclusiv vitamina E, care contribuie la protejarea pielii împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi. De asemenea, conține uleiuri esențiale cu potențial antimicrobian, care pot ajuta la menținerea pielii sănătoase și fără imperfecțiuni.
  5. Ghimbir: Ghimbirul conține antioxidanți și substanțe antiinflamatorii care pot contribui la prevenirea daunelor oxidative și la menținerea pielii strălucitoare. De asemenea, ghimbirul poate îmbunătăți circulația sângelui, ceea ce poate avea un efect pozitiv asupra aspectului general al pielii.
  6. Piperul negru: Piperul negru conține piperină, un compus care poate spori biodisponibilitatea altor nutrienți din alimente și suplimente, cum ar fi curcumina din curcumă. Aceasta înseamnă că piperul negru poate ajuta la asimilarea mai eficientă a antioxidanților și a altor substanțe benefice în organism.
  7. Usturoiul: Usturoiul conține un compus numit allicin, cunoscut pentru proprietățile sale antimicrobiene și antioxidante. Allicinul poate ajuta la prevenirea daunelor produse de radicalii liberi și poate contribui la menținerea sănătății pielii. Usturoiul poate ajuta la reducerea inflamației, ceea ce poate avea un efect pozitiv asupra pielii.

Adăugarea acestor condimente în dieta ta poate contribui la menținerea sănătății generale, dar și la aspectul proaspăt al tenului. Este important să le folosești cu măsură, în combinație cu o dietă echilibrată și un regim de îngrijire a pielii adecvat pentru a obține cele mai bune rezultate antiaging.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *