Amprenta fizică a emoțiilor în corp

Sentimentele care își fac simțite prezența în corp își găsesc un loc bine definit. O durere în intestine poate semnala o acțiune greșită, în timp ce entuziasmul vibrează atunci când corpul aprobă, oferindu-ne astfel ghidare în momentele când raționamentul pare să ne inducă în eroare. Există clipe în care predomină raționalul, iar instinctul nostru este ignorat, ceea ce ne face să regretăm ulterior. Înțelegem că abordarea rațională este doar o modalitate de a analiza situațiile și de a ne spune cum ar trebui să reacționăm.

Intestinul nostru se află în apropierea plexului solar și a celei de-a treia chakre, amplasate chiar deasupra buricului. Atunci când funcționează în armonie, putem avea încredere în ghidarea sa și ne putem ajusta acțiunile în funcție de aceasta. Totuși, deseori neglijăm această zonă a corpului nostru. Adesea, respirăm superficial, fără a ajunge la acest centru vital care reprezintă sursa puterii noastre interioare. Aici găsim curajul de a acționa, de a ne manifesta în lume și de a aduce schimbări. Când centrul nostru de putere este dezechilibrat, ne simțim timizi și dezorientați, dornici să fi spus sau făcut ceva… dar amânând și regretând mai târziu că nu am acționat la momentul potrivit.

Pentru a folosi în mod corespunzător acest centru de putere, este important să ne concentrăm asupra lui mai des și să îi acordăm atenție. Putem începe chiar acum prin a respira profund în abdomen. La expirație, tragem buricul către coloana vertebrală, eliberând complet aerul din plămâni. Prin această simplă practică de curățare, eliminăm energia stagnantă și facem loc pentru o respirație proaspătă și hrănitoare. Cu cât ne exersăm mai mult acest exercițiu simplu, cu atât emoțiile conectate cu intestinul vor deveni mai clare și mai comunicative, iar noi ne vom simți mai confortabil să acționăm în funcție de ele.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *