Puterea perelor

Știi cum este când ești plin de calități… dar nu prea se vorbește despre tine? Așa sunt perele!

Para este un dar de la natură pentru a menține energia pulmonară puternică și pentru a preveni uscarea. Perele lubrifiază gâtul și plămânii și ajută la dizolvarea flegmei și a tusei. Le poți mânca coapte și crude, le puteți face suc, le poți coace sau le poți fierbe în apă curată de izvor. Diabeticii care își urmăresc consumul de zahăr pot combina perele cu proteine ​​și pot adăuga legume precum napii și dovleceii.

În caz de tuse nocturnă umedă, cu spută clară, cel mai bine este să mănânci pară fiartă.

Perele ajută, de asemenea, intestinul gros în multe moduri benefice. Fibrele insolubile din pere te ajută să menții colonul curat. Nivelul lor ridicat de pectină, acid citric și acid malic ajută la digestie și previne balonarea și disconfortul dat de gaze.

Sunt minunate și pentru sănătatea inimii. Din cele mai vechi timpuri, perele s-au dovedit a ajuta la reglarea tensiunii arteriale crescute. Perele sunt o sursă bună de un oligomineral esențial, cupru. Cuprul este necesar pentru dezvoltarea și creșterea organelor și țesuturilor corpului și este, de asemenea, esențial pentru funcționarea sănătoasă a mușchilor.

Perele au lignine care captează moleculele de colesterol în intestin înainte de a intra în sânge. Ligninele sunt prea mari pentru a trece prin peretele intestinal, așa că iau colesterolul cu ele în scaun pentru a fi eliminate. Ligninele sunt o substanță organică care leagă celulele din fructe sau legume și le dau lor textura crocantă.

Sucul de pere, este hidratant si este ușor diuretic daca dacă ai tendința de a reține apa in exces in organism. Ele ajută la eliminarea acidului uric și a altor toxine acide din organism. Pe măsură ce perele detoxifică și curăță ușor, poți vedea diferența – o piele mai curată.

Potasiul din pere ajută la alcalinizarea sângelui. Riboflavina (vitamina B2) din pere este principalul factor de stimulare a creșterii în întregul complex de vitamine B. Ea ajută la prevenirea leziunilor pielii, precum și a fisurilor care pot apărea la colțurile gurii dacă există un deficit de B2.

Pe lângă toate aceste beneficii, perele sunt o sursă bună de principalul antioxidant, glutationul. Glutationul ajută la corectarea tensiunii arteriale crescute, a hipertensiunii arteriale și a accidentului vascular cerebral, precum și la întărirea sistemului imunitar.

Para este un fruct pur și simplu uimitor!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *