Practici orientale pentru relaxarea ridurilor

Gua Sha

Masajul  cu pietre semiprețioase Gua Sha a plecat de la credința populară  că o frecție bună “scoate răul din corp”. El era un remediu familiar pentru orice tip de boală în China și Coreea antică, unde resursele de jad se găsesc din abundență.

Astfel se stimula fluxul de sânge oxigenat în tot corpul, promovând repararea, regenerarea și recuperarea celulelor.

Masajul era extrem de dur și lăsa în urmă hematoame serioase.

De aceea inițial medicina modernă nu a văzut în el niciun beneficiu.

Auto masajul Gua Sha este incomparabil mai blând fata de strămoșul lui antic. El oferă toate condițiile atât pentru detoxifiere cat si pentru efectele anti aging asupra întregului corp.

Surpriza cea mare a venit întâmplător, atunci când au fost observate efectele lui la nivelul feței. Detox sau anti rid, masajul facial Gua Sha își pune amprenta asupra tenului.

 

Automasajul

Automasajul ar trebui sa fie prezent in rutina zilnica de întreținere a tenului. Și asta include gesturile de atingere a feței din timpul zilei. Căldura simplă a palmei tale pe față te ajută să relaxezi mușchii feței.

Ritualul de întreținere a tenului, dimineața și seara măcar este o alta ocazie minunată să beneficiezi de automasaj.

El te ajută astfel să pui in valoare exercițiile de yoga pentru față. Pentru că te ajută să faci un echilibru cu ea.

Așa cum fiecare corp este diferit, fiecare față este diferită. În afară de structura osoasă contează trăsăturile moștenite, repartiția stratului de grăsime de sub piele, aspectul pielii și încă foarte multe ingrediente personale de care te rog să ții cont atunci când lucrezi un program personalizat.

 

Masajul cu linguri

Îl poți considera foarte bine varianta rapidă a masajului Gua Sha – oricine are in casă o lingură!

Beneficiul vine din faptul că răcoarea metalului activează tenul și este ușor de făcut fără să fie obositor pentru mână.

Dezavantajul este ca metalul preia din căldura feței, dar asta se poate remedia dacă folosești alternativ două linguri sau dacă răcorești pur și simplu lingura cu apă rece.

Doar ai nevoie să îți aduci aminte și să îl faci ori de câte ori se ivește ocazia. Valorează mai mult dacă îl faci mai des și mai ușor, decât mai rar și mai apăsat.

 

Relaxarea

Tensiunea mentala se reflecta corporal foarte usor, iar muschii fetei nu scapa de aceasta lege a naturii.

Atunci când nu faci relaxarea feței – rezultatele întârzie să apară sau chiar poți obține efectul contrar.

Rescrierea mentală începe și se termină cu relaxarea.

Exista mai multe metode de relaxare: masarea diferitelor puncte de pe corp, folosirea afirmatiilor…cu cat stii mai multe cu atat te poti alinia mai bine.

 

Meditația

Daca ceea ce gândești și simți se vede pe față, este normal ca stresul, respectiv relaxarea să se vadă și ele.

Meditația are beneficii multiple și cel mai evident dintre ele este relaxarea. Dacă obișnuiești să meditezi – nu am să îți spun mari secrete.

Dar dacă ești începător în ale meditației, s-ar putea să adaugi o frustrare suplimentară.

Așa că te invit să iei în considerație cursul de Practica Simpla a Meditației care te însotește pas cu pas în formarea abilității de a medita.

 

Întreținerea tenului

Întreținerea tenului are câteva etape clare – dar cred că nu te miri că există variații de la un anotimp la altul. Ba mai mult, există variații si de la o fază a Lunii la alta. Și asta pentru că atunci când Luna este în creștere, tenul tău dorește și el să asimileze.

Iar când Luna este în descreștere, tenul vrea să elibereze și el.

Este important să te armonizezi cu ritmurile naturii atunci când ai grijă de tine. Așa cum mănânci și te îmbraci diferit vara și iarna, tot așa modul de întreținere a tenului diferă de la vara la iarna.

Pe de altă parte, putem vorbi și de o luptă împotriva timpului, a anilor și a ridurilor – pentru că este de așteptat ca ceea ce funcționează la 40+ să nu mai funcționeze la fel la 50+, 60+, etc.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *